Peneča vina

Penina Valentina rose polsuho-suho

Bogastvo sort chardonnaya, modrega pinota in laškega rizlinga je jamstvo za visoko kvaliteto osnovnega vina; preudaren in sodoben izbor šampanjskih kvasovk za sekundarno vrenje vina v steklenicah pa pogojuje bogastvo, šarm, mladost in svežino penine Valentina. Mlada in šarmantan je tudi njegova hči Valentina, po kateri ima penina ime. Temperatura serviranja: 6-8°C.

Dodaj v košarico polsuho Dodaj v košarico suho

Penina Valentina polsuho-suho

Bogastvo sort chardonnaya, modrega pinota in laškega rizlinga je jamstvo za visoko kvaliteto osnovnega vina; preudaren in sodoben izbor šampanjskih kvasovk za sekundarno vrenje vina v steklenicah pa pogojuje bogastvo, šarm, mladost in svežino penine Valentina. Mlada in šarmantna je tudi njegova hči Valentina, po kateri ima penina ime. Temperatura serviranja: 6-8°C.

Dodaj v košarico polsuho Dodaj v košarico suho

Penina Valvasor Rumeni muškat

Polsuha penina. Znameniti slovenski učenjak, zemljepisec in zgodovinar Janez Vajkard Valvasor je zaslovel s svojimi deli, med katerimi izstopata Slava Vojvodine Kranjske v štirih debelih zvezkih (1689) in obsežna razprava o Cerkniškem jezeru, zaradi katere so ga angleški učenjaki izvolili za člana svoje akademije (Royal Society). Valvasor je v 17. stoletju vandral tudi po sevniških krajih in spoznaval vinsko kulturo prebivalcev. Tradicija, odličnost, mladost in svežina te penine, se po Valvasorsko prepletajo v harmonijo okusa. Temperatura serviranja: 6-8°C

Dodaj v košarico

Penina Valvasor polsuho-suho

Znameniti slovenski učenjak, zemljepisec in zgodovinar Janez Vajkard Valvasor je zaslovel s svojimi deli, med katerimi izstopata Slava Vojvodine Kranjske v štirih debelih zvezkih (1689) in obsežna razprava o Cerkniškem jezeru, zaradi katere so ga angleški učenjaki izvolili za člana svoje akademije (Royal Society). Valvasor je v 17. stoletju vandral tudi po sevniških krajih in spoznaval vinsko kulturo prebivalcev. Tradicija, odličnost, mladost in svežina te penine, se po Valvasorsko prepletajo v harmonijo okusa. Temperatura serviranja: 6-8°C

Dodaj v košarico polsuho Dodaj v košarico suho

Penina Primavera brut nature Muškat

Primavera je penina, pridelana iz aromatične sorte Rumenega muškata. Vino je popolnoma suho (brut nature), kar pomeni, da ni dodanega sladkorja (dosage), kar poudarja njegovo čistost in svežino. Pridelana je po klasični metodi vrenja v steklenici, na kvasovkah pa zori 20 mesecev, kar ji daje dodatno globino in prefinjenost.

Primavera Muškat Brut Nature se ponaša z bogatim muškatnim vonjem in okusom in je idealna izbira za aperitiv ali kot čudovit dodatek k finim sirom ter morskim jedem.

Dodaj v košarico

Penina Primavera brut nature Rosé

Primavera Brut Nature Rosé je penina, pridelana iz sorte Modri pinot. Pridelana po klasični metodi vrenja v steklenici. Na kvasovkah zori 20 mesecev, kar ji daje dodatno globino in prefinjenost. Vino je popolnoma suho (brut nature), kar pomeni, da ni dodanega sladkorja (dosage), kar poudarja njegovo čistost in svežino.

Primavera Brut Nature Rosé se ponaša z aromami rdečega sadja, ki ustvarjajo nežnost in eleganten zaključek. Idealen je za aperitiv ali kot spremljava lahkim predjedem.

Dodaj v košarico

Peneča frankinja Blaufrankisch

Moderna penina z veliko sadnih not na vonju in okusu. Poudarjena sproščena pitnost je odlika naše penine kot samostojne pijače ali v kombinaciji s koktejli. Osnovno vino je sorta Modra frankinja, predrzen ostanek sladkorja pa jo razgali v damo današnjega časa.

Dodaj v košarico

Valvasir Savus v leseni škatli

Valvasor Savus je penina, ki je bila eno leto potopljena v reki Savi. Na njej so vsi odtenki in vsa originalnost, ki jo v sebi nosi reka Sava. Vsebina v njej pa sorte Chardonnay in Laški rizling z vsemi odlikami mladosti in svežine naše hiše penin.

Dodaj v košarico

Prijava

Ste pozabili geslo?