Vinska klet

O vinski kleti z dušo

Ko se vinar Zdravko Mastnak izpred svoje kleti ozre po sremiškem gričevju, pravi: “V tem okolju sem se rodil, tu so živeli moji predniki, živim zdaj jaz in ob meni nova vinska klet z vsemi čari in z vso energijo, ki jo premore moja vinska duša.”

Enolog Zdravko Mastnak, ing.agronomije, je s svojo družino v dveh kleteh na atraktivni vinogradniški legi Zajčja gora nad Sevnico ustvarjal vrhunske penine slovenskega geografskega porekla. Zdaj to plemenito dejavnost že nekaj let opravlja na posestvu v Krakovem Vinska tradicija pri Mastnakovih je stara že 25 let.

Od letošnje pomladi je klet bogatejša še za novo najsodobnejšo avtomatsko polnilno linijo, italijanskega proizvajalca. Primerna je za polnjenje steklenic vseh dimenzij, z dnevno kapaciteto 4.000 steklenic.

Novi prostori nad kletjo (800 m2) omogočajo dodatno dejavnost:

  • gostinstvo oz. storitve cateringa: kulinarične dobrote vseh nivojev, želja in potreb, odvisno od zahtevnosti gostov, primerne za razne sprejeme, poroke, …
  • trgovina: ponudba vin, lokalnih kulinaričnih pridelkov in daril.

Skratka, Vinska klet Mastnak je klet očarljivih penin in Modre frankinje. Posebno poslovno sodelovanje je posestvo Krakovo sklenilo s posestvom Selo, Radohova vas (Martin Odlazek), saj z roko v roki pridelujeta in tržita Cviček PTP.

Več o vinski kleti

 

Prijava

Ste pozabili geslo?